< Agenda overzicht

Cybersecurity Awareness Workshop

 • Categorie: Opleiding
 • Organisator: IT1
 • Locatie: IT1 Meetingroom "New York" / Steenkaaistraat 14 - 9200 Baasrode of digitaal/hybride
 • Taal van de opleiding: Nederlands

Vandaag de dag zijn antivirussoftware of firewalls niet meer voldoende als frontlinie tegen cyberaanvallen. Via social engineering technieken voeren professionele en hobby hackers aanvallen uit die erop gericht zijn om personeel van grote en kleine, privé of publieke, organisaties om de tuin te leiden. Het risico van cyberaanvallen neemt dan ook voortdurend toe en voor organisaties is het niet langer een kwestie van "of" het zal gebeuren, maar eerder "wanneer". Daarom is bewust worden van de noodzaak aan doordacht omgaan te gaan met digitale technologieën van groot belang.

Tijdens onze, heel praktisch en niet-technisch, opgezette Cybersecurity awareness workshop geven ervaren trainers inzicht in het hoe en waarom van cyberaanvallen. Zo worden de deelnemers heel bewust van de gevaren die er zijn en krijgen zij inzicht in gebruikte methodieken. Uiteraard zijn er ook heel concrete tips en om veilig met ICT om te gaan.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Het hoe, wat en waarom van cybersecurity, vanuit een gebruikersoogpunt.
 • Wat methoden zijn om bewust, en veilig, te werken met digitale technologieën.
 • Hoe je jezelf en je organisatie beschermt tegen cyberaanvallen.

Doelgroep

Iedere digitale gebruiker komt wel eens in aanmerking met Cybersecurity.  Deze opleiding is dan ook interessant voor iedereen die online actief is.  We focussen ons tijdens de opleiding op de rol van de ICT-eindgebruiker. Dit is geen opleiding gericht naar ICT-professionals (netwerkbeheerders, ICT-veiligheidsexperts,...).

Deze opleiding wordt ook op maat van een onderneming of lokale overheid aangeboden. Daarin stemmen we de inhoud zo goed mogelijk af op de omgevingen (software, hardware, bestaande ICT-security policy,...) waarin de deelnemers werken.

Voorkennis

Er is geen ICT-technische bagage vereist om deze opleiding mee te volgen. Iedereen die veiliger met ICT wil omgaan is welkom.

Methoden

Deze opleiding (halve dag) wordt of klassikaal offline of online gebracht. De deelnemers ontvangen na de opleiding nog een lijst met actiepunten.

Inhoud van de opleiding

 • We geven eerst toelichting bij de verschillende bedreigingen (phishing, malware, identiteitsfraude, hack,...) waarmee iemand wordt geconfronteerd bij gebruik van computer en smartphone. Hierbij gebruiken we herkenbare voorbeelden.
 • We bespreken wat de drijfveren zijn van cybercriminelen, maar geven ook duiding bij hoe ze precies bepaalde acties en aanvallen aanpakken. Deze kennis maakt de deelnemers bewuster van het feit dat elke omgeving (groot of klein, privé of publiek) gevaar loopt voor een cyberaanval. 
 • De tips die we geven om veiliger digitaal te werken zijn van toepassing voor elke gebruiker en elk type toestel (laptop, smartphone, tablet,...).

Testimonals

Zeer goede workshop. Een domein die me niet goed gekend is en die me eigenlijk ook niet zo interesseert, maar toch gelukt mijn aandacht bij de les te houden.

Duurtijd

Deze opleiding duurt 1/2 dag.

Deze opleiding gaat pas door wanneer een minimum aantal deelnemers is bereikt.

Prijs

€ 149,00 excl. BTW / opleidingstraject
Nu:
€ 126,65 excl. BTW / opleidingstraject voor de 2e deelnemer van uw bedrijf / organisatie!
€ 111,75 excl. BTW / opleidingstraject vanaf de 3e deelnemer van uw bedrijf / organisatie!

VOORWAARDEN

 • Prijzen excl. 21% BTW;
 • Enkel geldig bij online betaling;
 • Bij uitgestelde betalingstermijn via factuur wordt een administratiekost van 25 EUR in rekening gebracht per opleidingstraject;
 • Gezien de verhoogde korting geen tussenkomst met KMO-portefeuille meer mogelijk;

Opleidingsdagen

De opleiding zal doorgaan op de volgende tijdstippen:

Locatie

IT1 - Dendermonde
Steenkaaistraat 14
9200 Dendermonde
Routebeschrijving

Inschrijven

Indien u een voucher met kortingscode hebt, kan u deze code hier ingeven.

Uw eventuele korting wordt automatisch verrekend bij het afrekenen. Zorg ervoor dat u de naam van uw bedrijf / organisatie op dezelfde manier schrijft als uw collega's.

* zijn verplicht in te vullen velden.

Geplande opleidingen

Cybersecurity Awareness Workshop

 • Opleiding
 • IT1
 • Taal van de opleiding: Nederlands

Meer info over onze opleidingen "Cybersecurity Awareness Workshop"