Persbericht IT1 sluit 4-jarig raamcontract met Provincie Oost-Vlaanderen

IT1 won maar liefst 4 percelen: desktops, printers, multimedia-apparatuur en IT-accessoires.

Persbericht:

IT1 sluit nieuwe 4-jarige raamovereenkomst af met Provincie Oost-Vlaanderen

Dendermonde, 31 oktober 2016

 

Informaticaleverancier IT1 met vestigingen in Dendermonde en Gentbrugge kreeg van de provincie Oost-Vlaanderen een raamovereenkomst voor de percelen desktops, printers, multimedia-apparatuur en IT-accessoires toegewezen. IT1 won het vierjarige contract dankzij competitieve prijzen, relevante kennis van zaken, een kwalitatief productaanbod en een strikt georganiseerde dienst-na-verkoop. De raamovereenkomst op afroep heeft een potentiële waarde van meer dan 3,6 miljoen euro.

Dankzij de raamovereenkomst bespaart de provincie niet alleen op de aankoopkosten, het verlaagt ook de administratieve lasten. De provinciale diensten en het provinciaal onderwijs kopen hun apparatuur aan bij IT1. Maar ook de Oost-Vlaamse gemeentebesturen, OCMW-besturen, hun samenwerkingsverbanden en hun verzelfstandigde agentschappen én de andere Vlaamse provincies kunnen van de raamovereenkomst gebruik maken.

Bestellen via de raamovereenkomst zorgt voor elk bestuur voor een besparing omdat er niet steeds een gunningsprocedure moet worden georganiseerd voor elke nieuwe aankoop van informatica-apparatuur en daaraan gekoppelde dienstverlening. Dit geldt zelfs voor grote aankopen waar anders een Europese aanbesteding voor nodig zou zijn. Die voorwaarde valt nu weg voor alle apparatuur die in de raamovereenkomst omschreven staat. "Alle geïnteresseerde publieke diensten kunnen ook online bestellen via een webshop, maar kunnen evengoed advies op maat krijgen via één van onze productspecialisten", zegt Mario Van de Voorde, zaakvoerder van IT1.

In de raamovereenkomst is onder meer volgende apparatuur opgenomen: desktops, workstations, tablets, hybride devices, printers, multifunctionals, printersupplies, (interactieve) projectoren, presentatiedisplays, touchscreens, digital signage, audioapparatuur en een gamma aan IT-accessoires, gaande van alle soorten aansluitkabels, monitoren tot serverracks en noodbatterijen.

IT1 is sinds 2010 een gespecialiseerd leverancier voor lokale en regionale overheden en heeft reeds verschillende meerjarige raamovereenkomsten met de Provincie Antwerpen en recentelijk ook met de Gemeente Tervuren die fungeert als opdrachtencentrale voor de lokale besturen van de Provincie Vlaams Brabant. De Provincie Oost-Vlaanderen is al klant sinds 1997 en daarnaast zijn er onder meer verschillende centrumsteden (o.a. Dendermonde, Aalst, Zottegem, Eeklo) en meer dan 50 gemeente- & OCMW-besturen (o.a. Zomergem, Assenede, Lovendegem, Brakel, Haaltert, Lochristi, Wichelen) die tot de tevreden klantenportefeuille horen. Daardoor heeft IT1 ook een grondig inzicht in de behoeften van openbare diensten en scholen.

Zij kan ook heel wat expertise bieden als HP Platinum Partner, HP Enterprise Gold Partner, Microsoft Gold Partner en schoolt haar uitgebreid team (+30) aan medewerkers voortdurend bij. Het bedrijf is voorts HP Service One Partner, wat hen toelaat om zelf herstellingen uit te voeren onder garantie.

Het bedrijf is voldoende groot om competitief te zijn qua prijszetting maar niet te groot, waardoor het een persoonlijke aanpak kan garanderen. Om eventuele compatibiliteitsproblemen te voorkomen, bijvoorbeeld, worden alle bestellingen vooraf op correctheid gecontroleerd. Preconfiguratie, installatie en beheer van de systemen behoort eveneens tot de bestelmogelijkheden onder de overeenkomst.

 

Meer info: www.IT1.be

Perscontact: Martine Schelfaut – (052)33 85 93 – m.schelfaut@IT1.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies