HP roept notebookbatterijen terug

HP roept een aantal batterijen terug die tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd werden geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging via Ondersteuning.

Algemene informatie

In januari 2017 kondigde HP in samenwerking met verschillende overheidsinstanties een uitbreiding aan van het in juni 2016 aangekondigde wereldwijde vrijwillige veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van bepaalde notebookbatterijen. Het programma is uitgebreid en heeft nu betrekking op meer batterijen die zijn geleverd bij dezelfde notebookproducten. De batterijen kunnen oververhitten en brand- en verbrandingsgevaar opleveren.

Omdat deze batterijen brand- en verbrandingsgevaar opleveren, is het essentieel dat u de batterij controleert. Als u al een vervangende batterij hebt ontvangen, bent u niet betrokken bij deze uitbreiding.

De betreffende batterijen zijn tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging via Ondersteuning.

Klanten dienen het gebruik van betreffende batterijen onmiddellijk te staken. Klanten kunnen de notebook zonder batterij blijven gebruiken door de notebook aan te sluiten op een externe voedingsbron. De voornaamste zorg van HP is uiteraard de veiligheid van haar klanten. HP maakt proactief melding bij klanten en verstrekt gratis een vervangende batterij voor elke batterij waarvan is geverifieerd dat deze betrokken is. Voor klanten die over tien of meer batterijen beschikken die mogelijk betrokken zijn, heeft HP een proces ingesteld om de validatie en het bestelproces te vergemakkelijken.

Ben ik getroffen?

U kan controlleren of u één van de betreffende batterijen heeft met de handige tool op de website van HP: https://h30686.www3.hp.com/?lang=nl-NL

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies