IT1 neemt de ICT-rental divisie van Avitor over en wordt hiermee marktleider op de Belgische ICT-verhuur markt

Informaticaleverancier IT1, met vestigingen in Dendermonde en Gentbrugge, neemt alle activiteiten over van de verhuurdivisie van Avitor. Deze laatste werd vorige week failliet verklaard. De hoofdzetel blijft gebaseerd in Dendermonde.

Dendermonde, 8 maart 2017

English version

 

Informaticaleverancier IT1, met vestigingen in Dendermonde en Gentbrugge, neemt alle activiteiten over van de verhuurdivisie van Avitor. Deze laatste werd vorige week failliet verklaard. De hoofdzetel blijft gebaseerd in Dendermonde.

“Een grote stap in de groeistrategie van IT1”, verklaart Mario Van de Voorde, zaakvoerder. IT1 bood in het verleden ook reeds verhuurdiensten aan vanuit haar eigen infrastructuurdivisie, maar wordt dankzij deze overname in één klap marktleider op de Belgische ICT-verhuur markt. Deze nieuwe divisie zal instaan voor de verhuur op korte en middellange termijn van ICT-materiaal van A-merken. IT1 zorgt op deze manier voor de continuïteit in de dienstverlening naar de overgenomen klantenportefeuille. Deze gereputeerde klanten situeren zich over verschillende verticale marktsegmenten.

 

De ICT- verhuuractiviteit zal binnen IT1 ondergebracht worden in de volwaardige divisie “Verhuur”. Deze nieuwe divisie komt naast de bestaande divisies “Infrastructuur”, “Opleidingen” en “Webdevelopment” te staan. De divisie “Verhuur” zal zich richten naar bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een huuroplossing voor ICT-materiaal op korte, middellange of lange termijn. IT1 “Verhuur” zal zich onderscheiden door de snelle reactie- en levertijden (binnen de 24u), door een uitgebreide voorraad (>1.600 toestellen) en door het uitgebreide productgamma. Het aanbod zal bestaan uit PC’s, notebooks, servers, tablets, printers, beeldschermen, projectoren, randapparatuur, storage, software, ... Het zal tevens mogelijk zijn om als klant te kiezen uit optionele dienstverleningen zoals installatie ter plaatse of afsluiten van Service Level Agreements.

 

Over IT1

IT1 staat voor meer dan 22 jaar aan kwalitatieve service & solutions in ICT infrastructuur, opleidingen, digitale marketing, audiovisuele oplossingen en zoveel meer. Het bedrijf maakt deel uit van de Quality Computer Group (Qcom), een groepering van vooruitstrevende en gereputeerde bedrijven binnen de computerbranche. Kwaliteit en service staan hier voorop.

De sterke groei van IT1 is te danken aan de perfecte symbiose tussen bedrijfsstrategie en human capital. Een team van meer dan 30 competente en gemotiveerde medewerkers staan dagelijks klaar om de klanten een tailor made solution aan te bieden. IT1 biedt aan haar klanten: KMO’s, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen oplossingen aan die future-proof en people centric zijn.

 

 

Meer informatie: www.IT1.be - www.computerrentals.be

Perscontact: Mario Van de Voorde – (052)20 20 60 – management@IT1.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies