Bureautica / Office

PowerPoint: basis

Opleiding Dendermonde PowerPoint: basis

Het maken van professioneel ogende presentaties wordt kinderspel door het gebruik van diamodellen en voorgeprogrammeerde voorbeelden (‘sjablonen’).
Wat leert u in deze opleiding? U leert illustraties, organogrammen en zelfs multimedia-elementen invoegen. Animatie-effecten en dia-overgangen helpen u om van uw presentatie een echte ‘slideshow’ te maken.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

PowerPoint: vervolmaking

Opleiding Dendermonde PowerPoint: basis

U kan uw presentaties nog aantrekkelijker en professioneler maken door gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden van PowerPoint. In deze opleiding leert u deze mogelijkheden optimaal te benutten.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: basis

Excel is méér dan een rekenblad. U leert de opbouw van een werkblad, basistabellen aanmaken en eenvoudige formules toepassen, zoals het berekenen van een som, gemiddelde, minimum en maximum. De opmaak van de tabel komt uitgebreid aan bod. U leert hoe u het uitzicht van de gegevens automatisch kunt wijzigen van zodra bepaalde voorwaarden (niet) voldaan zijn. Het omzetten van gegevens naar een grafiek is een volgende stap. Het printen en bewaren van zowel tabellen als grafieken komt uiteraard ook aan bod.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: gevorderd I

U leert de vele mogelijkheden van Excel ten volle benutten. We bespreken oa de verschillende functies; wiskundige-, statistische-, tekst-, datum-, database-, informatie, zoek en logische functies. U vervolmaakt zich in celbewerkingen en functies. We besteden de nodige aandacht aan het werken met databanken en draaitabellen. U leert overzichtelijke, goed interpreteerbare rapporten creëren, oa door het filteren van gegevens en het opmaken van subtotalen.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: gevorderd II

Een verdere verdieping van de uitgebreide mogelijkheden van Excel.
Wat leert u in deze opleiding? U leert werken met doorgedreven mogelijkheden van Excel, zoals werken met gekoppelde gegevens, extra draaitabelfunctionaliteiten, matrixformules, doelzoeker, scenariobeheer, uitgebreide voorwaardelijke opmaak, beveiliging van werkmappen en de mogelijkheden om samen op een werkmap te werken.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: gevorderde functies

U krijgt een dieper inzicht in de meest courante functies in Excel waardoor u op een efficiënte manier het administratieve kantoorwerk kunt verlichten.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: draaitabellen

Excel is het meest gebruikte softwarepakket in de bedrijfswereld en nagenoeg iedereen maakt er in mindere of meerdere mate gebruik van. Excel aanleren is een proces, van de eenvoudige basisbeginselen tot heel complexe handelingen, formules en toepassingen. Daarom bieden we nu een aantal modules van een halve dag aan, die specifiek op bepaalde onderdelen van Excel focussen. Lees het programma aandachtig door en schrijf u in voor de module(s) die voor u van toepassing zijn.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: PowerPivot

De opleiding ‘Excel PowerPivot’ legt uit hoe u probleemloos een Excel-lijst laat samensmelten met een Access-database. Of met een tabel uit een SQL-server. Zonder de beperking van 1.048.576 rijen. PowerPivot telt een hele reeks nieuwe functies om tabelgegevens nóg beter te analyseren.Powerpivot laat u niet enkel toe zeer grote datatabellen te analyseren,u kan gegevens uit meerdere tabellen integreren en via speciale DAX-functies diepgaande analyses maken van uw gegevens.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: werken met dashboards

Dashboards in Excel worden meer en meer gebruikt om relevante informatie die verspreid is over verschillende bronnen te verzamelen, te bewerken en geïntegreerd en overzichtelijk te presenteren. Als gegevens uit één of meer bronnen wijzigen, worden deze wijzigingen automatisch verwerkt in het dashboard. Een dashboard biedt een schat aan informatie die op verschillende niveaus in het bedrijf kan gebruikt worden. De deelnemer leert hoe hij zo'n dashboard kan opbouwen, gebruik makend van gevorderde formules, grafieken, formulieren en besturingselementen in Excel.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Excel: werken met dashboards - case-studies

Deze opleiding is een tweede interessante opleiding rond werken met dashboards in Excel (zie ook : Excel: werken met dashboards).  Op basis van een praktisch voorbeeld wordt een bestaande dashboard ontleed.  Case per case wordt dit model vervolgens op een interactieve manier “from scratch” opnieuw samengesteld. Nieuwe en weinig gekende technieken komen ruimschoots aan bod, uw eigen inbreng/ideeën eveneens. 

Kom meer te weten over deze opleiding

 

OneNote

De verschillende onderdelen van Office bieden steeds meer mogelijkheden om aan uitwisseling van gegevens te doen. Excel werkbladen worden geïntegreerd in PowerPointpresentaties, mails bevatten tabellen die uit Excel worden geïmporteerd enz.  OneNote biedt een organisatieruimte om informatie uit verschillende Office-programma's en andere bronnen (internet) overzichtelijk bij te houden en te organiseren zodat het voldoet aan de behoefte van de gebruiker vanuit zijn/haar functie of project. OneNote laat ook toe die informatie te delen met anderen.
Deze opleiding leert U op korte tijd efficiënt om te gaan met dit softwarepakket.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Outlook: haal het maximum uit Outlook

U leert werken met de finesses van Outlook waardoor u uw dagelijks werk beter kunt organiseren, oa door uw relatie-, agenda- en takenbeheer vlekkeloos aan elkaar te koppelen. U leert Outlook zo aan te passen dat u in één oogopslag alle nodige informatie snel terugvindt.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

Outlook en timemanagement: een winnend duo

Time-management is een geheel van technieken en methodes om de werktijd efficiënt in te delen en te beheren. Eén van de belangrijkste instrumenten hiervoor is een vlotte omgang met je mailbox en andere functies van Outlook.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

SharePoint: initiatie (end-user)

Deze opleiding  is bedoeld voor de “contributor” of eindgebruiker van een Sharepoint-site, die moet weten hoe de structuur in elkaar zit, hoe inhouden te beheren in lijsten en bibliotheken en hoe de interactie met andere Office-toepassingen in elkaar zit.

Kom meer te weten over deze opleiding

 

 

U heeft een specifieke(re) Office opleiding voor ogen?

Dat kan!

IT1 kan samen met u een op maat geschreven programma samenstellen voor één of meerdere Office opleidingen.

 

 

Office opleidingen op maat

Overige Office opleidingen Dendermonde

U wilt efficiënter notities nemen en informatie bundelen uit verschillende bronnen (en deze delen met anderen) via OneNote?

U Kent Word al, maar u wenst uw kennis uit te breiden?

U wenst te leren werken met de finesses van Outlook waardoor u uw dagelijks werk beter kunt organiseren, oa door uw relatie-, agenda- en takenbeheer vlekkeloos aan elkaar te koppelen?

...

Kom meer te weten over Office opleidingen op maat

 

Office 365 administrator

Overige Office opleidingen Dendermonde

Door de komst van de cloud moeten administrators zich steeds bijscholen. Met het nieuwe pakket van microsoft verandert uw takenpakket en uw competenties.
Doorheen de opleiding leert u de onderdelen van office 365 begrijpen, te configureren en te automatiseren door middel van PowerShell scripts. Daarnaast krijgt u een overzicht met de mogelijkheden van Azure Active Directory.

Kom meer te weten over Office 365 administrator opleiding

Verklaring over cookies