< Opleidingen overzicht

Opleidingen - Category: Office / bureautica trainingen
(niet ICT-professionals)

Qfor - Education

Download hier de whitepaper met ons aanbod office / bureautica Schrijf je in voor de IT1 Jobdagen

PowerPoint: basis

Het maken van professioneel ogende presentaties wordt kinderspel door het gebruik van diamodellen en voorgeprogrammeerde voorbeelden (‘sjablonen’).
U leert illustraties, organogrammen en zelfs multimedia-elementen invoegen. Animatie-effecten en dia-overgangen helpen u om van uw presentatie een echte ‘slideshow’ te maken.

Powerpoint: vervolmaking

U kan uw presentaties nog aantrekkelijker en professioneler maken door gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden van PowerPoint. In deze opleiding leert u deze mogelijkheden optimaal te benutten.

Excel: basis

Doelpubliek: Deze opleiding is bedoeld voor de beginnende gebruiker van Excel. U leert gegevens invoeren, opmaak aanpassen en eenvoudige werkbladen maken

Excel: gevorderden

U leert de vele mogelijkheden van Excel ten volle benutten. We bespreken oa de verschillende functies; wiskundige-, statistische-, tekst-, datum-, database-, informatie, zoek en logische functies. U vervolmaakt zich in celbewerkingen en functies. We besteden de nodige aandacht aan het werken met databanken en draaitabellen. U leert overzichtelijke, goed interpreteerbare rapporten creëren, oa door het filteren van gegevens en het opmaken van subtotalen.

Excel: draaitabellen

Excel is het meest gebruikte softwarepakket in de bedrijfswereld en nagenoeg iedereen maakt er in mindere of meerdere mate gebruik van. Excel aanleren is een proces, van de eenvoudige basisbeginselen tot heel complexe handelingen, formules en toepassingen. Daarom bieden we nu een aantal modules van een halve dag aan, die specifiek op bepaalde onderdelen van Excel focussen. Lees het programma aandachtig door en schrijf u in voor de module(s) die voor u van toepassing zijn.

Onenote

De verschillende onderdelen van Office bieden steeds meer mogelijkheden om aan uitwisseling van gegevens te doen. Excel werkbladen worden geïntegreerd in PowerPointpresentaties, mails bevatten tabellen die uit Excel worden geïmporteerd enz. OneNote biedt een organisatieruimte om informatie uit verschillende Office-programma's en andere bronnen (internet) overzichtelijk bij te houden en te organiseren zodat het voldoet aan de behoefte van de gebruiker vanuit zijn/haar functie of project. OneNote laat ook toe die informatie te delen met anderen.
Deze opleiding leert U op korte tijd efficiënt om te gaan met dit softwarepakket.

Outlook: Haal het maximum uit Outlook

U leert werken met de finesses van Outlook waardoor u uw dagelijks werk beter kunt organiseren, oa door uw relatie-, agenda- en takenbeheer vlekkeloos aan elkaar te koppelen. U leert Outlook zo aan te passen dat u in één oogopslag alle nodige informatie snel terugvindt.

Outlook en timemanagement: een winnend duo

Time-management is een geheel van technieken en methodes om de werktijd efficiënt in te delen en te beheren. Eén van de belangrijkste instrumenten hiervoor is een vlotte omgang met je mailbox en andere functies van Outlook.

Office opleidingen op maat

U wilt efficiënter notities nemen en informatie bundelen uit verschillende bronnen (en deze delen met anderen) via OneNote?
U Kent Word al, maar u wenst uw kennis uit te breiden?
U wenst te leren werken met de finesses van Outlook waardoor u uw dagelijks werk beter kunt organiseren, oa door uw relatie-, agenda- en takenbeheer vlekkeloos aan elkaar te koppelen?

EHBO voor niet ICT-profielen

Zoek je een opleiding die je uitleg geeft over hoe je veel voorkomende problemen kan oplossen?
Problemen zoals: mijn scherm werkt niet meer, mijn toetsenbord geeft verkeerde tekens weer, enz.
Dan is deze cursus “EHBO voor niet ICT-profielen” echt iets voor jou. Hij is opgemaakt uit de meest voorkomende problemen die wij als IT’ers tegenkomen en vertelt daarom een verhaal dat nauw aansluit bij de problemen uit de realiteit.

Digitale transformatie voor niet ICT profielen

Ben jij klaar voor een future-proof job?!

In een wereld die verandert en waar efficiëntie centraal staat is de weg naar het digitaal tijdperk een razendsnelle evolutie. In deze cursus digitale transformatie leer je kennis maken met alle nieuwste ICT-concepten zoals de cloud of big data, leer je de gevaren op het web herkennen en leer je m.b.v. IT beter samenwerken met je collega’s.

Cybersecurity Awareness Workshop

Heel praktische opleiding van een halve dag die niet-technische gebruikers inzicht geeft in het hoe en waarom van cybersecurity. Doel is de deelnemers bewust te maken van de toch wel aanwezige gevaren.

Teams

Deze opleiding is bedoeld voor iedere medewerker in een bedrijf die regelmatig in- of extern communiceert via het nieuwe O365 Teamsplatform

Word: basis

Met Word breng je je woorden goed over - altijd, overal en aan iedereen. Een nieuwe, moderne kijk op de desktoptoepassing die is ontwikkeld om perfect afgewerkte documenten te maken.
Deze opleiding is voor iedereen die graag wil kennismaken met de tekstverwerker bij uitstek.

Word: gevorderden

Met Word breng je je woorden goed over - altijd, overal en aan iedereen. Een nieuwe, moderne kijk op de desktoptoepassing die is ontwikkeld om perfect afgewerkte documenten te maken.
Deze opleiding is voor iedereen die dagelijks werkt met Word maar nog niet vertrouwd is met al zijn opties

Microsoft Project

Microsoft Project is een krachtig, gebruiksvriendelijk en veelzijdig programma om het beheer en de planning van verschillende soorten projecten te ondersteunen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de bouwsector. Projectleiders kunnen er taken mee inplannen en ze aan elkaar koppelen door onderlinge relaties te leggen. Ze kunnen hun projecten visueel beoordelen op een Gantt-chart, wijzigingen aanbrengen in de tijdsduur van een taak, de werklast controleren, resources optimaal inzetten,...

De gebruikersinterface van MS Project leunt erg nauw aan bij andere Microsoft Office programma's zoals Word en Excel, waardoor de instapdrempel erg laag is. Het programma heeft echter zoveel mogelijkheden en opties dat het erg tijdrovend en weinig efficiënt is om het enkel door zelfstudie optimaal te leren hanteren. Daardoor gebruiken sommigen enkel de meest elementaire functies zoals het manueel aanmaken van een goed ogende Gantt-chart en gaan daarmee voorbij aan de eigenlijke kracht van het programma. Daarom ontwikkelden we deze opleiding met als doel je op relatief korte tijd efficiënt met MS Project te leren werken.

MS Office 365 Inspiratiesessie

Tijdens deze inspiratiesessie overlopen we in een halve dag alle toepassingen van MS Office 365 en bekijken we de voor- en nadelen ervan. Op enkele ervan zoomen we wat dieper in d.m.v. demo's. Op die manier heb je op korte tijd een goed zicht op de verschillende mogelijkheden van MS Office 365 en weet je welke onderdelen voor jou interessant kunnen zijn en welke helemaal niet.

Business Intelligence met Excel

Business Intelligence legt de link tussen verschillende soorten data waardoor je zicht krijg op o.a. het groeipotentieel van je onderneming, eventuele voorraadproblemen, de populairste producten, beste verkopers,... Kortom: alle belangrijke parameters om de onderneming beter te besturen en te laten groeien.

Excel: Programmeren met VBA

Deze praktijkgerichte opleiding maakt je vertrouwd met de bijna oneindige mogelijkheden van VBA, zodat je op het einde van de lessen je eigen extensies kan programmeren in Excel die volledig afgestemd zijn op je professionele noden.

Power BI: Efficiënt en visueel rapporteren

Deze opleiding is immers een niet te missen aanrader voor iedereen die zich in brede zin bezig houdt met het rapporteren van Big Data en KPI's.

Sociale media succesvol gebruiken als lokale overheid

Sociale media zijn voor lokale overheden heel waardevolle waardevol instrumenten om met burgers te communiceren en hen te betrekken bij de lokale besluitvorming, transparantie en maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen en de dienstverlening te verbeteren.
Tijdens deze opleiding bekijken we heel wat uses caes en geven we voorbeelden van hoe lokale overheden succesvol integreren in hun communicatie naar burgers, ondernemers en andere stakeholders.

Deze opleiding is volledig aangepast aan de noden en situaties van medewerkers van een lokale overheid die ook mee instaan voor het posten en adverteren op sociale media.

Teams gebruiken als project management tool

Aan de hand van voorbeelden en herkenbare cases leren wij in deze opleiding hoe je in Microsoft Teams projecten kan beheren. Planningen opmaken, taken opvolgen, intern en met externen communiceren over een project kan allemaal met behulp van Microsoft Teams.
Na deze opleiding hebt u alle nodige instrumenten om aan de slag te gaan met Microsoft Teams als project management tool.

Online Workshop: Google analytics 4 opzetten en configureren voor een website of webshop

Online Workshop: Google analytics 4 opzetten en configureren voor een website of webshop

Haal het maximum uit Generative AI zoals ChatGPT, Google Gemini,...

Leer hands-on de belangrijkste Generative AI-tools kennen om teksten, afbeeldingen, muziek, video... te maken

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze opleidingen via onze nieuwsflashes.

Schrijf je hier in