• Taal van de opleiding: Nederlands

Beschrijving

Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot systeembeheerder met specifieke kennis van IT-security. In de opleiding komen de basisaspecten aan bod die een systeembeheerder moet kennen. Verder wordt de opleiding uitgebreid met specifieke security-technieken zoals firewalls, ethical hacking, anti-malware, enz. Volgende modules komen aan bod:

  • Pc beheer Windows;
  • Netwerken (CCNA);
  • Windows server;
  • Exchange server;
  • Security (Algemeen Cisco Security, Windows, Ethical Hacking, Mail, Malware, Firewalls, Backup & Recovery).

 

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in ICT infrastructuur en wil gaan werken als systeembeheerder, security engineer, enz. Hiervoor is het wenselijk dat je vooraf aan de volgende randvoorwaarden voldoet:

  • diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door beroepservaring;
  • degelijke kennis van computergebruik;
  • kennis Engels en het bezit van een rijbewijs B of het engagement om dit te behalen.
    Op basis van deze randvoorwaarden en het resultaat van een competentiescreening zal de bemiddelaar nagaan of deze opleiding voor u een zinvol traject naar tewerkstelling is. Bijkomend kan een aanlegproef definitief uitsluitsel geven.

 

Planning en organisatie

Deze opleiding wordt terug georganiseerd in het voorjaar van 2020. Indien je nu al inschrijft, zal je pas in het voorjaar van 2020 worden uitgenodigd. Deze opleiding wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de VDAB, Cevora en IT1. De opleiding is klassikaal, in voltijds dagonderwijs. De opleiding duurt ongeveer 6 maanden (inclusief stage van 6 weken). Let wel, voor deze opleiding zijn slechts 12 plaatsen.

 

Praktische info

De info gaat door in de VDAB gebouwen van de Somersstraat. Gesprekken en opleiding gaan eveneens door in VDAB competentiecentrum, Somersstraat 22 te 2018 Antwerpen. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. VDAB ligt op wandelafstand (ongeveer 10 minuten van station Antwerpen-Centraal) en tram 11 (Provinciestraat) of tram 2/15 (metrohalte Plantin) stopt vlakbij. Gelieve wel rekening te houden met de beperkte parkeermogelijkheid in de directe omgeving. Er is een kantine met koude en warme dranken en versnaperingen. Je kunt er broodjes bestellen voor de lunch.

Meer info

Geplande opleidingen

Helaas, momenteel zijn er geen geplande opleidingen van dit type.

Opleiding op aanvraag

* zijn verplicht in te vullen velden.