IT1 Managed Antivirus / IT1 Mailsecurity

Roep malware-bedreigingen een halt toe voor ze uw netwerk bereiken.

Virusbedreigingen

Ook u en uw onderneming kwamen ongetwijfeld reeds in aanraking met virusbedreigingen, al dan niet rechtstreeks met negatieve impact op uw bedrijf. Het behoeft dan ook al lang geen betoog meer dat een degelijke, professionele antivirusbeveiliging een absolute must is. Waar het in het verleden echter volstond met een klassieke antivirusoplossing, heeft de technologische evolutie zich ook op dit niveau verder doorgezet. Vandaag de dag zijn virussen immers niet langer de enige vorm van kwaadaardige software die op de loer ligt. Randsomware, adware, botnets, keyloggers, phishing, rootkits, spam, spyware, Trojaanse paarden, wormen, etc. zijn er allemaal op uit om uw bedrijfsinfrastructuur te infecteren en de correcte werking van uw ICT-omgeving te belemmeren. Om zich zo sterk mogelijk te kunnen vermenigvuldigen, zoeken ontwikkelaars van dergelijke malafide software de snelste, meest wijd verspreide communicatievormen op binnen de ICT-wereld. Het wordt dan ook snel duidelijk, dat e-mail één van de geprefereerde verspreidingskanalen vormt voor moderne malware, waardoor een extra beveiliging op dit niveau geen overbodige luxe vormt.

Conventionele systemen

Conventionele systemen beveiligen de eigen e-mailinfrastructuur via lokaal geïnstalleerde softwarepakketten. Dit impliceert dat geïnfecteerde e-mails altijd tot bij het eigen netwerk geraken en de verdere behandeling en eventuele desinfectie door de eigen infrastructuur en software moet worden afgehandeld. Hierdoor gaat kostbare processorkracht, schijf- en geheugenruimte verloren, ontstaan er potentieel softwareconflicten en is de klant op gezette tijdstippen geplaagd door arbeids- en kostenintensieve upgrades en onderhoudswerkzaamheden aan de antimalwareinfrastructuur. Daarenboven wordt de internetverbinding nodeloos belast door de trafiek van overbodige spam- en malwaremails. Aan elk van deze hindernissen biedt IT1 Mail Security -oplossing het hoofd.

IT1 Mail Security

IT1 Mail Security bestaat uit een redundante opstelling van machines met een specialistisch besturingssysteem en software, gelokaliseerd in een klasse A datacenter. Deze oplossing is enkel en alleen toegewijd aan het filteren van de mailboxen van IT1’s klanten. Het resultaat hiervan is een voor minimum 98% van spam- en malware gevrijwaard mailverkeer, met dagelijkse rapportage per gebruiker, zodat het overzicht ten allen tijde bewaard blijft. Een bijkomend voordeel van IT1 Mail Security wordt gevormd door de tijdelijke opslag van mailverkeer in geval van falen van de eigen e-mailomgeving. Zekerheid omtrent mailverkeer, dat is exact wat IT1 Mail Security de klant biedt!

Lees meer

Als u meer informatie wenst, kan u onderstaand formulier invullen.

* zijn verplicht in te vullen velden.

Referenties IT1 Managed Antivirus / IT1 Mailsecurity

Verklaring over cookies