Ga veilig aan de slag met uw moderne werkplek

Ontdek onze uitgebreide securitymogelijkheden

De moderne werkplek valt niet meer weg te denken in de dagelijkse werking van organisaties. Het vormt de brug tussen het thuis- en bedrijfskantoor en stelt werknemers in staat om altijd en overal te werken. De voordelen zijn legio, maar gedistribueerde teams en gloednieuwe bedrijfsmodellen brengen ook complexe beveiligingsmodellen met zich mee. Bij IT1 ondersteunen we uw organisatie door een veilige omgeving te creëren die zowel steunt op hardware- als softwarematige beveiliging en identificatie combineert met state-of-the art bescherming vanuit de cloud. Zo tilt u het securityniveau en het management van uw moderne werkplek alvast naar een hoger niveau.

Bedrijfskritische beveiligingstools

Om uw moderne werkplek te faciliteren maakt u tegenwoordig gebruik van heel wat verschillende devices. Bovendien creëert, gebruikt en bewaart u ook meer data dan ooit tevoren. Hoewel deze ontwikkeling ongekende mogelijkheden met zich meebrengt, brengt dit ook beveiligingsrisico's met zich mee. Cyberbedreigingen worden immers steeds geraffineerder, waardoor u meer aandacht moet besteden aan security. Bij IT1 nemen we die zorg graag van u over en ondersteunen we u met heel wat gesofisticeerde beveiligingstools.

Identiteitsbeveiliging

Om uw modern workplace operationeel te houden, staan heel wat van uw applicaties en data in de cloud. Daardoor neemt de effectiviteit van uw netwerkgrens als beveiligingsparameter af. In plaats daarvan worden identiteitsverificatie en -autorisatie de norm. Zo wordt een gebruiker niet meer geïdentificeerd wanneer hij of zij verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk, maar eerder wanneer er connectie wordt gemaakt met een app.

Microsoft Azure AD

Azure AD is een universeel platform voor identiteits- en toegangsbeheer. Het biedt enkel de mensen die daar recht op hebben toegang tot de gevraagde bronnen. Het beveiligt zo identiteiten en vereenvoudigt de toegang voor gebruikers. Ze hoeven zich slechts eenmaal aan te melden om toegang te krijgen tot alle apps die ze nodig hebben, of het nu gaat om on-premise apps of cloud-apps van derden.

Microsoft Intune voor endpointbeheer

Om uw identiteitsbeveiliging te versterken kunt u Azure AD ook combineren met Microsoft Intune. Intune zorgt ervoor dat elk device de juiste beleidsregels toegewezen krijgt. Zo wordt ervoor gezorgd dat elk device is versleuteld met een sterk wachtwoord, vrij is van malware, up-to-date is en voorzien is van de nieuwste beveiligingspatches. Als een gebruiker dan toegang probeert te verkrijgen tot bedrijfsapplicaties communiceert Intune eerst de ‘gezondheidsstatus’ van het apparaat aan Azure AD.

Sneller aanvallen detecteren en erop reageren

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat hackers zich succesvol toegang verlenen tot de gevoelige data van ondernemingen. Om geen onderdeel te worden van de statistieken, moet u dan ook investeren in een degelijke bescherming van uw data en de mogelijkheid integreren om snel te reageren op aanvallen zodra deze zich voordoen. Technologieën zoals antivirus- en antimalwareprogramma's zijn nog steeds een belangrijk hulpmiddel, maar naarmate de aanvallen complexer worden, dient ook de bescherming ertegen uitgebreid te worden.

Het Microsoft 365 Defender pakket omvat meerdere beveiligingstools die zowel preventief als repressief werken en u zo in staat stellen om zowel voor als na een inbreuk de juiste handelingen te stellen. Met de geïntegreerde oplossing kunnen IT-teams inbreuksignalen van elke afzonderlijke tool ontvangen en samenvoegen. Zo kan de volledige omvang en impact van de bedreiging, de manier waarop deze is binnengedrongen en welke data er is aangetast, bepaald worden. Bovendien wordt er zo ook een overzicht verkregen van hoe dit alles de organisatie beïnvloedt.

Aan de slag met uw veilige moderne werkplek

Naarmate de moderne werkplek steeds breder uitgerold wordt, worden meer devices ingezet om toegang te krijgen tot diverse bedrijfsdata. Deze devices bevinden zich niet enkel en alleen binnen een beveiligd bedrijfsnetwerk, maar steeds vaker op variërende locaties. Het IT1 beveiligingsteam implementeert heel wat beveiligingscomponenten om mogelijke inbreuken en calamiteiten te vermijden en zo uw omgevingen productiever en vooral veiliger te maken. In deze blog deelden we slechts enkele aspecten van onze digitale beveiligingsmogelijkheden, maar de mogelijkheden reiken uiteraard veel verder!

Boek een vrijblijvende afspraak

Vul uw gegevens in en download meteen onze whitepaper over hoe wij de moderne werkplek zien.

* zijn verplicht in te vullen velden.