IT1, your trusted government advisor.

"Vertrouwen kan je niet kopen, dat moet je verdienen.
Vertrouwen kan je ook niet op 1, 2, 3 opbouwen, dat vraagt tijd.
Aan dit vertrouwen binnen de openbare besturen bouwt IT1 al meer dan 15 jaar & dat merk je!"

 

Stijgende aanwezigheid

IT1 bestaat ondertussen 25 jaar en profileert zich sinds 2010 als gespecialiseerde leverancier voor lokale en regionale overheden. Doorheen de jaren hebben we onze strepen verdiend in deze sector en dat merk je ook aan onze exponentieel stijgende groei qua aanwezigheid in zowat alle Vlaamse provincies.

IT1 kan maar liefst 78% van de Oost-Vlaamse gemeenten (47/60), 65% van de gemeenten uit Vlaams-Brabant (42/65), 58% van de Antwerpse gemeenten (40/69), 16% van de West-Vlaamse gemeenten (10/64), 10% van de Limburgse gemeenten (4/42) tot haar klantenportefeuille rekenen.

We spreken hier niet alleen over de Gemeente- of stadsbesturen zelf, maar ook over de OCMW’s/sociale huizen, de politiezones, de hulpverleningszones en verschillende andere provinciale instellingen die zich in deze Vlaamse centrum steden & gemeenten bevinden.

 

 

Certificaties & verworven productkennis

Bij IT1 streven we steeds naar standaardisatie qua merken/oplossingen, maar doorheen de jaren hebben onze medewerkers enorm veel kennis & expertise opgebouwd in overheidseigen softwarepakketten zoals New Horizon (BBC2020), Cobra, Meeting.net, Recreatex, GIS, DBS/SBS/RBS-suite, WinBev, WinABS, WinBGP, Citrix, en noem maar op.

IT1 heeft in tal van overheidsprojecten steeds de eindverantwoordelijkheid gedragen en zo in onderaanneming samengewerkt onder andere CEVI, OrbitCIPAL Schaubroeck, Remmicom, Gantner, Nextel en vele andere verdelers & derde partijen. Geen parapluwerk dus, maar steeds in onderling partnership waarin IT1 naar voor treedt als eindverantwoordelijke & aanspreektpunt voor de lokale besturen in kwestie.

Ook op het gebied van hardware komen we bij een plaatsbezoek in aanraking met merken zoals Sophos, ASXGuard, Netgear, Allied Telesys, Zyxel, ..
Met de verdelers van deze merken, maar ook met A-merken zoals een Telenet of een Proximus werkt IT1 steeds in partnership en treedt het naar voor als single point of contact, om de lokale te besturen te ontlasten in het kluwen van contactpersonen.

Verhuur van ICT materiaal

Soms is de nood hoog om tijdelijk extra ICT materiaal in te schakelen. Denk maar aan een examenprocedure voor de aanwerving van nieuwe medewerkers , crisissituaties of de inrichting van tijdelijke vaccinatiecentra. 

Neem contact op met sales@it1.be voor een voorstel op maat of neem een kijkje naar ons aanbod op www.computerrentals.be.

 

BeSecure (via Awingu)

BeSecure is een door de Federale Politie (Shared Services) gehoste infrastructuur die het voor de Politiezone mogelijk maakt interne applicaties (ISLP werkposten) via mobiele toestellen op het terrein te gebruiken.  

Om het eender welk toestel met een HTML5 internetbrowser kan via een standaard (WIFI/3G/4G) internetverbinding mits succesvolle 2-factor authenticatie een beveiligde verbinding maken met het “Awingu” platform. "Awingu" is een webportaal dat ifv de aangemelde gebruiker profielgebaseerde toegang verschaft tot de achterliggende (virtuele) bureaubladen en toepassingen die intern bij de PZ aanwezig zijn.

Neem contact op met sales@it1.be om te kijken hoe we jouw PZ kunnen helpen met de implementatie van BeSecure via een lopende Raamovereenkomst!

 

WiFi4EU

WiFi4EU werd gelanceerd door de Europese Commissie om de lokale besturen te ondersteunen met een voucher (ter waarde van 15.000 euro) om hun publieke WiFi uit te rollen of te verbeteren. Denk dan maar aan het gratis ter beschikking stellen van WiFi aan de burger in onderandere openbare parken of pleinen, in bibliotheken of musea.

Op dit moment is de vierde & laatste aanvragenronde gesloten & worden de laatste vouchers bedeeld! 

Neem contact op met sales@it1.be & kom te weten hoe IT1 jouw gemeente kan ondersteunen in de aankoop, configuratie en installatie & onderhoud van cloud-based Access Points, zoals die van Extreme Networks (voorheen: AeroHive) en Fortinet!

 

Buy IT Public

Buy IT Public (BITP) werd door V-ICT-OR binnen het kader van een Project Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) ontwikkeld en in december 2020 gelanceerd om in een eerste fase de lokale besturen te ondersteunen door middel van een online aankoopplatform. De aankoopprocedure moet transparanter, en u moet als medewerker van uw lokale overheidsinstantie sneller kunnen schakelen. Met Buy IT Public biedt V-ICT-OR u de flexibiliteit van een 'Bol.com' website met de garanties van een overheidsopdracht.

Naast de steden en gemeenten kunnen vele andere Vlaamse overheidsinstanties (zoals OCMW's, afvalverwerkers, ziekenhuizen, scholen, brandweerzones, enz ...) ook gebruik maken van dit gebruiksvriendelijk aankoopportaal.

KLIK HIER en neem een kijkje in de Buy IT Public brochure.

Neem contact op met buyitpublic@v-ict-or.be of sales@it1.be  & kom te weten hoe wij jouw gemeente kunnen ondersteunen in de aankoop, configuratie en installatie & onderhoud van een ruime aanbod aan producten!

 

Raamcontracten

Waarom een Raamcontract, maar vooral waarom via IT1?

 • Uitgebreide jarenlange expertise in noden en behoeften met betrekking tot lokale besturen en onderwijsinstellingen
 • Eenvoud in administratie voor het bestuur (vrijstelling van eigen organisatie gunningsprocedures)
 • Geen verplichtingen naar afnames toe
 • Lokale en flexibele ICT-partner met langetermijnvisie

 

 

Raamcontract Lokaal bestuur Zelzate (2024-2030)

Het betreft een raamovereenkomst voor het leveren en installeren van werkplekken (desktop, laptop, printer, tablet, smartphone, accessoires…), softwarelicenties en abonnementen, netwerkapparatuur (switch, wifi, firewall,…), serverresources (server, NAS, UPS, rack, cloudservices,..), presentatie-infrastructuur (projector, touchscreens, grote schermen, audiosysteem, …) en alle ondersteunende diensten (levering, installatie, opleiding, onderhoud, websiteontwikkeling, projectbeheer, korte termijn verhuur, all-in dienstverlening tegen vaste prijs/gebruiker/maand…).

De basis uitvoeringstermijn van deze raamovereenkomst bedraagt 48 maanden, tweemaal verlengbaar met telkens twaalf maanden (mits uitdrukkelijke beslissing vanwege het lokaal bestuur; de raamovereenkomst kan dus geenszins stilzwijgend worden verlengd).
Leveringsplaats: diverse locaties van het lokaal bestuur Zelzate.

 

Raamcontract District 09 (2022-2026)

Autonoom gemeentebedrijf District09 sloot op 31/10/2022 voor zichzelf en voor tal van deelnemende entiteiten met IT1 een 4-jarig raamcontract (ref. G000555) af voor de levering van IT randapparatuur en aanverwante diensten. IT1 werd hier voor de 2de maal op rij aangeduid als de winnende partij.

INHOUD Perceel 2: laptops, chromebooks, minidesktops, batterijen, headsets, opslagmedia, scanners, bekabeling,...

Deelnemende entiteiten:

 • Stad Gent en haar intern verzelfstandigde agentschappen;
 • OCMW Gent;
 • de huidige en toekomstige extern verzelfstandigde agentschappen van de Stad Gent; 
 • de huidige en toekomstige welzijnsverenigingen van het OCMW;
 • Brandweer – (Operationele) Zone Centrum;
 • Lokale Politie Gent;
 • Ivago;
 • WoninGent en de toekomstige woonmaatschappij
 • instellingen met een afzonderlijke rechtspersoonlijkheid die door de Stad of het OCMW van Gent belast zijn met een bepaalde taak van gemeentelijk belang; 
 • andere instellingen die zeer nauw verbonden zijn met de Stad Gent en OCMW Gent; 
 • instellingen, rechtspersonen die een samenwerkingsovereenkomst met District09 hebben afgesloten.

 

 

Raamcontract VERA (2022- 2026)

Op 18 juli 2022 duidde VERA (het Vlaams-Brabants steunpunt voor e-government) opnieuw IT1 als winnaar / beste partij aan voor alle A/V installaties binnen de openbare sector). Het betreft opnieuw een 4-jarig raamcontract (perceel 2) waarvan alle Vlaams-Brabantse Virtuele centrumsteden kunnen afnemen. Ze vinden in deze overeenkomst een professionele partner voor alle audiovisuele oplossingen zoals hybride vergaderingen, interactieve touchscreens, klassikale installaties, signage (informatieschermen), draadloze presentatie, kiosk pc's,...
Dit alles wordt standaard omkaderd met expertadvies, projectbeheer, installatie, bekabeling, opleiding én onderhoud.
Via een specifiek ingerichte e-shop toegang kan een ruim aanbod aan A/V materiaal ook los besteld worden.

IT1 werkt hiervoor opnieuw nauw samen met A/V partners Digiconsult Solufak om de lokale besturen in Vlaams Brabant te voorzien van A-merken zoals bijvoorbeeld ClevertouchEpsonBarcoLogitech en Vogels.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

Raamcontract Stad Brugge (2018-2024 - als onderaannemer)

Na 2 eerdere raamovereenkomsten heeft de Stad Brugge zich ontpopt tot een opdrachtencentrale waarvan niet alleen de Vlaamse steden & gemeentes kunnen gebruik maken, maar ook (bijna) al hun gerelateerde diensten en instellingen, zoals daar zijn: OCMW's, Politiezones, Brandweerzones, Ziekenhuizen, Cultuurcentra, .. noem maar op.
IT1 is voor deze raamovereenkomst officieel erkend als onderaannemer, voor Realdolmen door de Stad Brugge & dat voor volgende percelen:

 • LOT 1: leveren van desktop hardware, randapparatuur en supplies
 • LOT 3: leveren van consultancy systeemondersteuning infrastructuur
 • LOT 8: servers en storage

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

Raamcontract VDAB (2020-2024)

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (“VDAB”) is de publieke tewerkstellingsdienst van Vlaanderen, heeft 5000-tal medewerkers indienst en telt meer dan 100 vestigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Met IT1 én HP Belgium krijgt VDAB een sterke 4-jarige raamovereenkomst met een kwalitatief en duurzaam product- en dienstenaanbod, een strikt georganiseerde dienst-na-verkoop en een aantrekkelijk prijsaanbod ter beschikking. Deze combinatie van bedrijven won het vierjarige contract dankzij de diepgaande kennis van de markt.

 • PERCEEL 1 (IT1 / HP): leveren van desktops, workstations, laptops, tablets, hybride devices
 • PERCEEL 3 (IT1):  leveren van presentatiedisplays, touchscreens, digital signage, opslagsystemen en een breed gamma aan IT-accessoires

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar het persbericht.

 

[AFGELOPEN RAAMCONTRACTEN]

 

Raamcontract FOD Kanselarij Van de Eerste Minister (2018-2022)

In 2018 won IT1 in consortium met Accel perceel 3 van de Raamovereenkomst van de FOD Kanselarij. Perceel 3 heeft alles te maken het advies voor- en de levering van Awingu licenties. IT1 is een Awinguru vanaf dag 1 en heeft ondertussen talloze overheidsreferenties verworven binnen de lokale besturen. 

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

Raamcontract District 09 (2021-2022)

Autonoom gemeentebedrijf District09 sloot voor zichzelf en voor tal van deelnemende entiteiten met IT1 een raamcontract af voor de levering van IT randapparatuur en aanverwante diensten. 

INHOUD: van laptops, chromebooks, minidesktops, batterijen, headsets, opslagmedia, scanners, bekabeling,...

Deelnemende entiteiten:

 • Stad Gent en haar intern verzelfstandigde agentschappen;
 • OCMW Gent;
 • de huidige en toekomstige extern verzelfstandigde agentschappen van de Stad Gent; 
 • de huidige en toekomstige welzijnsverenigingen van het OCMW;
 • Brandweer – (Operationele) Zone Centrum;
 • Lokale Politie Gent;
 • instellingen met een afzonderlijke rechtspersoonlijkheid die door de Stad of het OCMW van Gent belast zijn met een bepaalde taak van gemeentelijk belang; 
 • andere instellingen die zeer nauw verbonden zijn met de Stad Gent en OCMW Gent; 
 • instellingen, rechtspersonen die een samenwerkingsovereenkomst met District09 hebben afgesloten.

 

Raamcontract VERA (2017 – 2021)

Dit 4-jarig Raamcontract van VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, werd in 2017 gewonnen door IT1 & het Duitse bedrijf ARP!
IT1 is als beste uit de test gekomen voor Perceel 5 (multimedia) en dat perceel omvat het leveren/installeren en onderhouden van (interactief) presentatiemateriaal.

Hiervoor werken we nauw samen met onze A/V partners Digiconsult Solufak om de lokale besturen in Vlaams Brabant te voorzien van A-merken zoals bijvoorbeeld SpecktronEpsonBarcoWePresent en Vogels.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

Raamcontract Provincie Oost-Vlaanderen IT (2016 - 2020) 

Dit 4-jarig Raamcontract van de Provincie Oost-Vlaanderen, die reeds sinds 1997 klant is van IT1, werd door IT1 gewonnen in 2016!
IT1 kwam hier voor maar liefst 4 percelen (zie hieronder) als de beste uit de bus, dankzij competitieve prijzen, relevante kennis van zaken, een kwalitatief productaanbod en een strikt georganiseerde dienst-na-verkoop.

 • Perceel 1: Desktops
 • Perceel 3: Printers
 • Perceel 4: Multimedia
 • Perceel 6: IT accessoires

 

Partnerships

 

V-ICT-OR

IT1 is sinds jaar en dag een zilveren partner van V-ICT-OR (De Vlaamse ICT-Organisatie).
V-ICT-OR is dé koepelorganisatie voor informatie en technologie op het lokale overheidsniveau en de bezieler van de Vlaamse Virtuele Gemeente.

Je kan ons jaarlijks terugvinden op één van de vele partnerevents die we ondersteunen en waar we ook standhouder zijn.

 

Aankomende V-ICT-OR/IT1 events

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met V-ICT-OR? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

VERA

VERA is het Vlaams-Brabants steunpunt e-government. Het steunpunt werd in 2000 opgericht als autonoom provinciebedrijf om gemeenten, OCMW’s, politie- en hulpverleningszones en intercommunales te begeleiden bij de invoering van e-government. Zij stimuleren de samenwerking tussen de lokale besturen onderling, maken op die manier schaalvoordelen en kennisdeling mogelijk en bieden onafhankelijk advies.

IT1 werkt nauw samen VERA bij de Gemeentes in Vlaams-Brabant die klant zijn van IT1. VERA gunde ook een Raamcontract (Perceel 5: multimedia) aan IT1 waardoor alle lokale besturen in Vlaams-Brabant zonder bestek A/V-materieel kunnen bestellen.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met de VERA? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

Provincie Oost-Vlaanderen

Vanzelfsprekend is er een intensieve samenwerking door het in 2016 gewonnen Raamcontract bij de Provincie Oost-Vlaanderen.
Maar ook daarvoor werkte IT1 al nauw samen / in partnership met de gedetacheerde ICT-consulenten, ICT-coördinatoren & Informatieveiligheidsconsulenten binnen onze IT1 lokale besturen.

Samen het het eGov-team werken we ook samen rond de digitalisering van de lokale besturen in  de Provincie.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met de Provincie? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

Duurzaam ondernemen

Reeds jaren draagt IT1 duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Neem gerust een kijkje op onze duurzaamheidspagina en kom te weten hoe kiezen voor IT1 bijdraagt aan het halen van uw bestuurlijke doelstellingen.

 

Referentieoplossingen

Bekijk hier al onze overheidsreferenties!

Raamcontract FOD Kanselarij Van de Eerste Minister (2018-2022)

In 2018 won IT1 in consortium met Accel perceel 3 van de Raamovereenkomst van de FOD Kanselarij. Perceel 3 heeft alles te maken het advies voor- en de levering van Awingu licenties. IT1 is een Awinguru vanaf dag 1 en heeft ondertussen talloze overheidsreferenties verworven binnen de lokale besturen. 

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!