IT1, your trusted government advisor.

"Vertrouwen kan je niet kopen, dat moet je verdienen.
Vertrouwen kan je ook niet op 1, 2, 3 opbouwen, dat vraagt tijd.
Aan dit vertrouwen binnen de openbare besturen bouwt IT1 al meer dan 10 jaar & dat merk je!"

 

Stijgende aanwezigheid

IT1 bestaat ondertussen 25 jaar en profileert zich sinds 2010 als gespecialiseerde leverancier voor lokale en regionale overheden. Doorheen de jaren hebben we onze strepen verdiend in deze sector en dat merk je ook aan onze exponentieel stijgende groei qua aanwezigheid in zowat alle Vlaamse provincies.

IT1 kan maar liefst 78% van de Oost-Vlaamse gemeenten (47/60), 65% van de gemeenten uit Vlaams-Brabant (42/65), 58% van de Antwerpse gemeenten (40/69), 16% van de West-Vlaamse gemeenten (10/64), 10% van de Limburgse gemeenten (4/42) tot haar klantenportefeuille rekenen.

We spreken hier niet alleen over de Gemeente- of stadsbesturen zelf, maar ook over de OCMW’s/sociale huizen, de politiezones, de hulpverleningszones en verschillende andere provinciale instellingen die zich in deze Vlaamse centrum steden & gemeenten bevinden.

 

 

Certificaties & verworven productkennis

Bij IT1 streven we steeds naar standaardisatie qua merken/oplossingen, maar doorheen de jaren hebben onze medewerkers enorm veel kennis & expertise opgebouwd in overheidseigen softwarepakketten zoals New Horizon (BBC2020), Cobra, Meeting.net, Recreatex, GIS, DBS/SBS/RBS-suite, WinBev, WinABS, WinBGP, Citrix, en noem maar op.

IT1 heeft in tal van overheidsprojecten steeds de eindverantwoordelijkheid gedragen en zo in onderaanneming samengewerkt onder andere CEVI, OrbitCIPAL Schaubroeck, Remmicom, Gantner, Nextel en vele andere verdelers & derde partijen. Geen parapluwerk dus, maar steeds in onderling partnership waarin IT1 naar voor treedt als eindverantwoordelijke & aanspreektpunt voor de lokale besturen in kwestie.

Ook op het gebied van hardware komen we bij een plaatsbezoek in aanraking met merken zoals Sophos, ASXGuard, Netgear, Allied Telesys, Zyxel, ..
Met de verdelers van deze merken, maar ook met A-merken zoals een Telenet of een Proximus werkt IT1 steeds in partnership en treedt het naar voor als single point of contact, om de lokale te besturen te ontlasten in het kluwen van contactpersonen.

 

BeSecure (via Awingu)

BeSecure is een door de Federale Politie (Shared Services) gehoste infrastructuur die het voor de Politiezone mogelijk maakt interne applicaties (ISLP werkposten) via mobiele toestellen op het terrein te gebruiken.  

Om het eender welk toestel met een HTML5 internetbrowser kan via een standaard (WIFI/3G/4G) internetverbinding mits succesvolle 2-factor authenticatie een beveiligde verbinding maken met het “Awingu” platform. "Awingu" is een webportaal dat ifv de aangemelde gebruiker profielgebaseerde toegang verschaft tot de achterliggende (virtuele) bureaubladen en toepassingen die intern bij de PZ aanwezig zijn.

Neem contact op met sales@it1.be om te kijken hoe we jouw PZ kunnen helpen met de implementatie van BeSecure via een lopende Raamovereenkomst!

 

WiFi4EU

WiFi4EU werd gelanceerd door de Europese Commissie om de lokale besturen te ondersteunen met een voucher (ter waarde van 15.000 euro) om hun publieke WiFi uit te rollen of te verbeteren. Denk dan maar aan het gratis ter beschikking stellen van WiFi aan de burger in onderandere openbare parken of pleinen, in bibliotheken of musea.

Op dit moment is de vierde & laatste aanvragenronde gesloten & worden de laatste vouchers bedeeld! 

Neem contact op met sales@it1.be & kom te weten hoe IT1 jouw gemeente kan ondersteunen in de aankoop, configuratie en installatie & onderhoud van cloud-based Access Points, zoals die van Extreme Networks (voorheen: AeroHive)!

 

Raamcontracten

Waarom een Raamcontract, maar vooral waarom via IT1?

 • Uitgebreide jarenlange expertise in noden en behoeften met betrekking tot lokale besturen en onderwijsinstellingen
 • Eenvoud in administratie voor het bestuur (vrijstelling van eigen organisatie gunningsprocedures)
 • Geen verplichtingen naar afnames toe
 • Lokale en flexibele ICT-partner met langetermijnvisie

 

Raamcontract VERA (2017 – 2021)

Dit 4-jarig Raamcontract van VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, werd in 2017 gewonnen door IT1 & het Duitse bedrijf ARP!
IT1 is als beste uit de test gekomen voor Perceel 5 (multimedia) en dat perceel omvat het leveren/installeren en onderhouden van (interactief) presentatiemateriaal.

Hiervoor werken we nauw samen met onze A/V partners Digiconsult & Solufak om de lokale besturen in Vlaams Brabant te voorzien van A-merken zoals bijvoorbeeld Specktron, Epson, Barco, WePresent en Vogels.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 


 

Raamcontract Provincie Oost-Vlaanderen IT (2016 - 2020)

Dit 4-jarig Raamcontract van de Provincie Oost-Vlaanderen, die reeds sinds 1997 klant is van IT1, werd door IT1 gewonnen in 2016!
IT1 kwam hier voor maar liefst 4 percelen (zie hieronder) als de beste uit de bus, dankzij competitieve prijzen, relevante kennis van zaken, een kwalitatief productaanbod en een strikt georganiseerde dienst-na-verkoop.

 • Perceel 1: Desktops
 • Perceel 3: Printers
 • Perceel 4: Multimedia
 • Perceel 6: IT accessoires)

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

Raamcontract Stad Brugge (2018-2022 - als onderaannemer)

Na 2 eerdere raamovereenkomsten heeft de Stad Brugge zich ontpopt tot een opdrachtencentrale waarvan niet alleen de Vlaamse steden & gemeentes kunnen gebruik maken, maar ook (bijna) al hun gerelateerde diensten en instellingen, zoals daar zijn: OCMW's, Politiezones, Brandweerzones, Ziekenhuizen, Cultuurcentra, .. noem maar op.
IT1 is voor deze raamovereenkomst officieel erkend als onderaannemer, voor Realdolmen door de Stad Brugge & dat voor volgende percelen:

 • LOT 1: leveren van desktop hardware, randapparatuur en supplies
 • LOT 3: leveren van consultancy systeemondersteuning infrastructuur
 • LOT 8: servers en storage

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

Raamcontract FOD Kanselarij Van de Eerste Minister (2018-2022)

In 2018 won IT1 in consortium met Accel perceel 3 van de Raamovereenkomst van de FOD Kanselarij. Perceel 3 heeft alles te maken het advies voor- en de levering van Awingu licenties. IT1 is een Awinguru vanaf dag 1 en heeft ondertussen talloze overheidsreferenties verworven binnen de lokale besturen. 

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen dit Raamcontract? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

 

 

 

Partnerships

 

V-ICT-OR

IT1 is sinds jaar en dag een zilveren partner van V-ICT-OR (De Vlaamse ICT-Organisatie).
V-ICT-OR is dé koepelorganisatie voor informatie en technologie op het lokale overheidsniveau en de bezieler van de Vlaamse Virtuele Gemeente.

Je kan ons jaarlijks terugvinden op één van de vele partnerevents die we ondersteunen en waar we ook standhouder zijn.


Aankomende events V-ICT-OR/IT1 2020:

29/06: Vlaamse "Open Pitchdag" voor effectieve leden van V-ICT-OR van lokale besturen
24/09: Shopt IT: de hoogmis voor alles wat informatie en technologie in de lokale publieke sector betreft

Aankomende V-ICT-OR/IT1 events

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met V-ICT-OR? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

VERA

VERA is het Vlaams-Brabants steunpunt e-government. Het steunpunt werd in 2000 opgericht als autonoom provinciebedrijf om gemeenten, OCMW’s, politie- en hulpverleningszones en intercommunales te begeleiden bij de invoering van e-government. Zij stimuleren de samenwerking tussen de lokale besturen onderling, maken op die manier schaalvoordelen en kennisdeling mogelijk en bieden onafhankelijk advies.

IT1 werkt nauw samen VERA bij de Gemeentes in Vlaams-Brabant die klant zijn van IT1. VERA gunde ook een Raamcontract (Perceel 5: multimedia) aan IT1 waardoor alle lokale besturen in Vlaams-Brabant zonder bestek A/V-materieel kunnen bestellen.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met de VERA? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

Provincie Oost-Vlaanderen

Vanzelfsprekend is er een intensieve samenwerking door het in 2016 gewonnen Raamcontract bij de Provincie Oost-Vlaanderen.
Maar ook daarvoor werkte IT1 al nauw samen / in partnership met de gedetacheerde ICT-consulenten, ICT-coördinatoren & Informatieveiligheidsconsulenten binnen onze IT1 lokale besturen.

Samen het het eGov-team werken we ook samen rond de digitalisering van de lokale besturen in de de Provincie.

Meer info nodig over wat IT1 voor jouw bestuur kan betekenen binnen ons partnership met de Provincie? Stuur ons een e-mail naar sales@it1.be & wij nemen meteen contact op met jou!

 

 

Referentieoplossingen

Bekijk hier al onze overheidsreferenties!