< Referentie overzicht

Gemeente Lede beroept op de tijdelijke IT-medewerker van IT1

Het gemeentebestuur van Lede beschikt over 1 IT medewerker, Jeroen Janssens, die naast de dagdagelijkse ondersteuning van eindgebruikers ook het  IT beheer van werkposten en servers voor zijn rekening neemt.

Focus op strategie

Binnen het kader van de digitalisatie zijn projecten zoals LB365 essentieel om besturen te transformeren naar de nieuwe manier van werken. Om niet steeds afgeleid te worden door de dagdagelijkse IT ondersteuningsmatige taken doet gemeente Lede in afwachting van de aanwerving van extra personeel beroep op IT1 door op wekelijkse basis een engineer in te zetten op locatie.

"Hierdoor kan ik me focussen op de meer strategische taken die zo de aandacht krijgen die ze verdienen." aldus Jeroen.

Korte leercurve door IT1 Fingerprint

IT1 installeerde de serverinfrastructuur en kent de omgeving goed maar werkpostondersteuning is toch nog iets anders. Een opleiding van de IT1 medewerker was nodig en verliep heel vlot maar kennis dient beschikbaar gemaakt te worden, en steeds up-to-date te blijven , zeker in geval een andere engineer ter vervanging dient te worden ingezet. IT1 zet hiervoor het IT1 Fingerprint documentatieplatform in waar alle wachtwoorden, contracten maar ook handleidingen en procedures op een veilige manier ter beschikking worden gehouden.

  

Gemeente Lede

Klant aan het woord

Dankzij wekelijkse aanwezigheid van de IT1 engineer in combinatie met IT1 Fingerprint focus ik me op het strategische projectwerk.
Jeroen Janssens
IT verantwoordelijke

Sectoren waarin actief

Openbare besturen

Betrokken diensten

IT1 Fingerprint

Outsourcing