< Referentie overzicht

HPE SimpliVity ontzorgt gemeente Merelbeke door eenvoud en snelheid

Uitdaging

De vorige IT serverinfrastructuur was aan vervanging toe gezien de ouderdom van de apparatuur. De alsmaar toenemende hoeveelheid aan data en vooral de snelheid waarmee problemen worden aangepakt zoals uitval door ransonware staan centraal.

Het bestuur dient naast haar eigen administratie ook de IT noden van het OCMW aan te pakken.

We gingen bij IT1 te rade om een compleet nieuwe server- én opslaginfrastructuur uit te tekenen die net zoals de vorige oplossing veilig, schaalbaar en vooral hoge garanties kan geven in termen van beschikbaarheid. De migratie naar het nieuwe systeem mag geen onderbreking met zich meebrengen.

 

Slimme "hypergeconvergeerde" datacenteroplossing

IT1 stelde HPE's nieuwste technologie voor als opvolger van hun vorige "Always-on" opstelling. HPE SimpliVity is een volledig op snelle opslag (SSD) gebaseerde "slimme hypergeconvergeerde datacenteroplossing". Concreet betekent dit dat zowel de virtualisatiehosts (rekenkracht) als de opslag, maar ook de back-up noden worden aangepakt door middel van één fysieke serverunit die extreem efficiënt omspringt met dataopslag. Opdat uitval van één component of unit nooit tot uitval van het IT systeem mag leiden, werd een tweede serverunit op een geografisch afgescheiden locatie geplaatst, verbonden via een van 1 naar 10Gbps aangepaste verbinding.

 

Projectverloop

Nadat de presales van IT1 een grondige analyse uitvoerde op de huidige belasting werd een inschatting gemaakt van de toekomstige noden om zo een geschikte oplossing in detail uit te werken én in verstaanbare taal te presenteren aan het bestuur.

Enkele weken na de bestelprocedure stelde IT1's projectmanager het verdere verloop planningsmatig voor. Twee engineers installeerden, testten en documenteerden de twee nieuwe serverunits. Vervolgens werden alle servers en gegevens gefaseerd overgezet zonder enige onderbreking van de IT dienstverlening tijdens de reguliere werktijden.

Het project werd afgesloten met een opleiding "dagdagelijks beheer" voor het IT team van ons bestuur.

 

Ondersteuning

IT1 voorziet in periodiek uitrollen van noodzakelijke updates en waakt 24x7 over de gezondheid van de geleverde oplossing aan de hand van een online monitoring & alarmsysteem (IT1 Onsite Manager). In geval van problemen staat IT1 rug aan rug met HPE om het bestuur dag en nacht te ondersteunen.

 

Gerealiseerde voordelen

De nieuwe opstelling van 2 serverunits vervangt 4 serverhosts, 4 SAN opslagunits en 2 NAS back-up units. Hierdoor is er minder koeling, energie, ruimte en netwerkverbindingen nodig. Het systeem is dusdanig slim dat alle unieke data maar 1 keer worden opgeslagen en slechts een fractie van de vorige ruimte in beslag nemen. Hierdoor kan naast de actieve data ook de volledige back-up strategie mee worden opgenomen én aan merkbaar hoge snelheid uitgevoerd. Er is ook maar 1 ondersteuningscontract meer. Het dagdagelijks beheer en probleemoplossing verloopt stukken efficiënter door de eenvoud van de SimpliVity oplossing.

Videotestimonial: https://www.youtube.com/watch?v=MczLt4q_p28&feature=emb_title

Engelstalige testimonial: https://upshotstories.com/stories/decrease-complexity-for-stress-free-it-the-impact-of-hyperconvergence-on-a-small-it-team

 

Gemeentebestuur Merelbeke

Klant aan het woord

Verrassende snelheid en eenvoudig beheer waardoor tijd vrijkomt voor andere projecten.
Wim Alloncius
ICT-coördinator

Sectoren waarin actief

Openbare besturen

Betrokken diensten

Servers & storage