< Referentie overzicht

IT-afdeling van ILvA kan op beide oren slapen

Een aantal jaar geleden kreeg ILvA, de afvalintercommunale van de gemeentes rond Aalst, een nieuwe IT-verantwoordelijke. Jeroen Coenaerts zag meteen enkele mogelijke bedreigingen voor de werking van ILvA: “De IT was dringend aan vernieuwing toe: er waren netwerk- en back-upproblemen, de servers waren te oud, de software bleef haperen… ILvA had een volledige vernieuwing van het datacenter en netwerk nodig. We schreven een aanbesteding uit om de perfecte IT-partner te vinden. Uit een tiental kandidaten kwam IT1 er als beste uit. Zij voelden aan wat we nodig hadden, hadden het juiste materiaal en de nodige kennis in huis. Bovendien maakten ze meteen een voorstel voor onderhoud en dienst-na-verkoop.” Het project nam anderhalf jaar in beslag en ILvA en IT1 communiceren nog regelmatig.

Meer veiligheid, minder zorgen

Het project hield vier grote zaken in, aldus Jeroen Coenaerts: “Een nieuwe virtuele omgeving met een back-upsysteem, de volledige migratie van 25 bestaande servers, een door de IT1 Onsite manager beheerde Windows-update voor de 50 toestellen en de netwerkvernieuwing. Zo was er bijvoorbeeld nog geen Wi-Fi en was ook de glasvezelverbinding dringend aan vernieuwing toe. IT1 vermeed onderbrekingen tijdens de kantooruren, waardoor wij op elk moment konden blijven doorwerken. We hoeven trouwens niet bang te zijn dat een stroompanne de hele werking platlegt. Onderbrekingen, dataverlies, een virtuele inbraak… dankzij IT1 kunnen we op onze beide oren slapen.”

Nieuwe zekerheden

Jeroen Coenaerts: “Vroeger hadden we 20 servers staan die veel elektriciteit verbruikten en warmte produceerden. De nieuwe HPE servers met SAN opslagsysteem nemen nu amper een vijfde van die plaats en het bijhorend energie-budget in. Minstens een uur per dag manuele controle is geautomatiseerd door IT1 Onsite Manager, waardoor we ook menselijke fouten uitsluiten. We winnen tijd bij het zoeken naar documenten of vorige versies dankzij het efficiënte back-upsysteem van Veeam. De beveiliging van alle computers kan ik nu blindelings vertrouwen.”

“De samenwerking met IT1 is heel goed verlopen. We kregen een dedicated projectmanager die hier vaak ter plaatse kwam en wist wat hij deed. Ik kreeg sparringpartners en stond nooit alleen voor een beslissing. Ook het budget werd gerespecteerd. Ik ben heel blij met het resultaat en de opvolging. We hebben het gevoel dat we onze tweemansafdeling konden uitbreiden met een hele groep experten.”

Toekomstplannen

“Nu we een infrastructuur hebben waar we op kunnen voortbouwen, gaan we ons ERP-systeem en verouderde boekhoudsoftware vernieuwen, wat met onze oude infrastructuur praktisch onmogelijk was. IT1 zette voor deze vernieuwingen alles klaar, zodat we dit zelf onder handen kunnen nemen. Ook voor de burgers van Aalst en omstreken kunnen we onze software vernieuwen. Zo is de software voor de recyclageparken vernieuwd, helemaal in orde met de GDPR en zijn we klaar om burgers zich te laten aanmelden op onze nieuwe website voor info over hun recyclageparkbezoeken.”

ilva logo

ILvA

Klant aan het woord

We hebben het gevoel dat we onze tweemansafdeling konden uitbreiden met een hele groep experten.
Jeroen Coenaerts
IT-Verantwoordelijke

Sectoren waarin actief

Openbare besturen