< Referentie overzicht

Alu Verschueren werkt vlotter dankzij HPE serververnieuwing, Office 365, ServicePlus én HP workstations

De IT-infrastructuur van Alu Verschueren was dringend toe aan een vernieuwing. Na zes jaar werd de server van de aluminium ramen- en deurenfabrikant uit Sint-Niklaas niet langer ondersteund en ging de gebruiksvriendelijkheid ervan sterk achteruit. Het bedrijf besliste in overleg met IT1, met wie ze al 10 jaar samenwerken, om te investeren in een nieuwe server. 

“Toen we van locatie zijn verhuisd, wilden we ook onze serverinfrastructuur onder handen nemen,” zegt Joris Verschueren, een van beide broers die de zaak van hun vader verderzetten bij Alu Verschueren. “We hebben voor een nieuwe opstelling in een server rack gekozen waar alle toestellen in pasten, behalve onze oude server. Sinds de serververnieuwing heeft IT1 een moderne server geïnstalleerd die ook effectief in ons rack past.”

Mee met de nieuwe technologie op vlak van server én de cloud

Joris Verschueren: “We zetten vandaag in op nieuwe technologie. Onze serverinfrastructuur slaat alle gegevens centraal op, er is minder kans op gebreken en we kunnen veel sneller werken. We merken op de werkvloer ook dat het voor onze 17-tal medewerkers allemaal vlotter gaat.”

Alu Verschueren vernieuwde niet alleen de server, het bedrijf schakelde ook over naar Microsoft Office 365, waardoor Outlook, Word, Excel,… allemaal in de cloud draaien. “Een groot voordeel daarvan is dat we alles vanaf verschillende locaties kunnen raadplegen vanop om het even welk toestel, en dat we nu dus ook vlot van thuis uit kunnen werken,” vertelt Joris Verschueren.

IT1 behaalt vlot en op tijd de gewenste resultaten

“Al 10 jaar werken we samen met IT1, en we hebben hen zien groeien over de jaren heen,” zegt Joris Verschueren. “Als we hulp nodig hebben, komt altijd dezelfde vertrouwenspersoon van IT1 langs, die ons en onze infrastructuur goed kent. Bij onze serververnieuwing heeft IT1 ook gezorgd voor het projectmanagement: ze hebben met ons gekeken wat er moest worden overgezet, een datum geprikt en het daarna volgens plan uitgevoerd. IT1 heeft ook al onze externe partners gecontacteerd en met hen geregeld wat er moest gebeuren.”

“Voor ons kwam het goed uit dat IT1 de migratie tijdens onze verlofperiode kon uitvoeren, we hebben daardoor niks van last ondervonden. Het project was op tijd afgerond. De dag dat we terug aan het werk gingen, was een expert van IT1 aanwezig om te kijken of alles werkte zoals het hoorde. Dat was het geval en we hebben geen problemen gehad. Het systeem was wel even nieuw voor ons, maar IT1 heeft ons voldoende opgeleid zodat alle medewerkers na een paar dagen waren vertrokken. Het feit dat we na de serververnieuwing gewoon terug konden beginnen werken, was voor ons het voornaamste,” aldus Joris Verschueren.

IT1 ServicePlus als zorgenloze IT formule

We kozen samen met de serververnieuwing ook voor de IT1 all-in ondersteuningsformule. Zo krijgen we tegen een vaste prijs per maand all-we-can-eat ondersteuning vanop afstand maar ook ter plaatse! 

HP Workstations

Onze AutoCAD gebruikers hebben meer nodig dan een standaard pc. Ook hiervoor berustten we op de expertise van IT1 om geschikte workstations aan te leveren.

Alu Verschueren

Klant aan het woord

Al 10 jaar werken we samen met IT1, bij problemen worden we geholpen door onze vaste vertrouwenspersoon. Dit project verliep ook weer probleemloos dankzij hun expertise.
Joris Verschueren
Zaakvoerder

Sectoren waarin actief

Ondernemingen