< Referentie overzicht

Dyzo: VoIP-telefonie via Microsoft Teams

“To cloud or not to cloud”

Dyzo, gelegen in het Brusselse, is een VZW die ten dienste staat van ondernemers in moeilijkheden. Wij kwamen medio 2019, net zoals vele andere bedrijven en organisaties, voor het dilemma: “to cloud or not to cloud” te staan.
Dit gold zowel voor onze fileservers als voor onze toenmalige on-premise telefooncentrale van Proximus.
 

“Future Proof, People Centric”

IT1 heeft, als Microsoft Gold Partner, samen met ons rond de tafel gezeten om te kijken of Microsoft Teams de geschikte “future-proof & people centric” oplossing was die we zochten om over te schakelen naar VoIP-telefonie.
Want, blind de laatste nieuwe technologieën implementeren zonder een grondige analyse naar de behoeften van de gebruikers, is om problemen vragen. MS Teams bleek al snel een enorme meerwaarde te zijn als samenwerkings- en communicatieplatform binnen onze VZW.

Van uitdaging naar gemak.

We waren op de hoogte dat de overstap van klassieke telefonie naar VoIP een enorme uitdaging kon zijn voor onze organisatie & vooral voor onze eindgebruikers. Daarom was het ook noodzakelijk dat IT1, buiten het verkoops- en implementatieproces, de nodige training & handleidingen op maat aanbood. Sean Beerlandt (Secretariaat, Dyzo) ziet daarin net de grote meerwaarde. “Doorgedreven productkennis en de gave om dit op een verstaanbare manier over te brengen naar eindgebruikers, daarin maakt IT1 het verschil.”

Dyzo

Klant aan het woord

Doorgedreven productkennis en de gave om dit op een verstaanbare manier over te brengen naar eindgebruikers, daarin maakt IT1 het verschil.
Sean Beerlandt
Secretariaat

Sectoren waarin actief

Ondernemingen