< Referentie overzicht

Stad Dendermonde kiest volop voor interactief lesgeven!

Toekomstvisie

Lessen boeiend, uitdagend en interactief maken, één van de belangrijke focuspunten in het beleidsplan van stad.
Daarom werd jaren geleden al gekozen om te investeren in interactieve presentatiesystemen, denk hierbij aan de introductie van televisieschermen, beamers en whiteboards.
Maar het afgelopen jaar heeft men besloten om nog een stapje verder te gaan in de digitale versnelling door te investeren in volledige touchscreenopstellingen van Clevertouch.

Ondertussen zijn ze in de gemeentescholen van groot Dendermonde al 8 succesvolle installaties verder en dat smaakt naar meer. Het doel is om de komende legislatuur alle scholen op het grondgebied te voorzien van deze touchscreensystemen. Het totaal aantal toestellen komt dan op 30 stuks.

Opleiding

Ook al was er reeds brede waaier van interactieve systemen aanwezig, toch is een gedreven opleiding noodzakelijk gebleken.
Het gebruik van touchscreens met het ingebouwde besturingssysteem en brede waaier aan educatieve applicaties die men kan gebruiken vergt toch wat kennis. Maar dankzij de doorgedreven opleiding gegeven door de audiovisuele partner van IT1 was elke leerkracht in mum van tijd een echte Clevertouch-exepert!

Voor de leerlingen is zo een opstelling ook een verademing, uit studies is gebleken dat lesgeven op een interactieve manier veel beter dan werkt dan bij een klassieke opstelling met krijtbord. En gezien het hier gaat over een jong publiek zijn er geen technische hindernissen.

Snelle en vlotte installatie door partnership

Van offerte tot bestelling tot planning tot installatie en oplevering. IT1 doet het allemaal in samenwerking met hun audiovisuele partner. Waar nodig plannen ze een plaatsbezoek in om samen met school te kijken welke oplossing waar het best zou passen en wat voor extra materiaal er nodig is.
Men zet ook sterk in op de nazorg, mochten er zich achteraf problemen voordoen of er zijn nog vragen dan is er maar één telefoontje nodig om samen tot een oplossing te komen.

Stad Dendermonde

Klant aan het woord

We waren op zoek naar een allround oplossing om interactief les te geven en dit op een didactische manier. Na overleg met onze partner IT1 kwamen we uit op de perfecte oplossing: touchscreens van Clevertouch.
Dean Coppieters
ICT-coördinator van de gemeentescholen

Sectoren waarin actief

Openbare besturen

Betrokken diensten

Presentatie­systemen