< Agenda overzicht

Zoekmachine optimalisatie voor sites van lokale overheden

 • Categorie: Opleiding
 • Organisator: IT1
 • Locatie: New York
 • Taal van de opleiding: Nederlands
De website van een lokale overheid dient niet alleen informatief en toegankelijk te zijn, maar ook vindbaar. Om communicatieverantwoordelijken en website redacteurs werkzaam bij lokale overheden te helpen hun website te ontsluiten, hebben we een unieke opleiding opgezet. Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor lokale overheden biedt u de tools en kennis om uw online aanwezigheid te versterken. 

De website van een lokale overheid dient niet alleen informatief en toegankelijk te zijn, maar ook vindbaar. Om communicatieverantwoordelijken en website redacteurs werkzaam bij lokale overheden te helpen hun website te ontsluiten, hebben we een unieke opleiding opgezet. Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor lokale overheden biedt u de tools en kennis om uw online aanwezigheid te versterken. 

Deze opleiding wordt gegeven door Lieven Van de Velde, project manager bij Webrand (IT1-website development divisie). Lieven geeft al meer dan 20 opleidingen over digitale marketing, en ook SEO in het bijzonder.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Begrijpen hoe zoekmachines werken: Leer de fundamenten van zoekmachines en hoe ze content indexeren, interpreteren en rangschikken.
 • Trefwoordenonderzoek voor site van een lokale overheid: Identificeer strategische trefwoorden die relevant zijn voor uw diensten en burgers.
 • SEO-vriendelijke content schrijven: Leer hoe u bestaande teksten zoekmachine vriendelijk maakt, en waarmee u dient rekening te houden bij het opstellen van nieuwe inhoud.
 • Hoe u collega's informeert, leert en sensibiliseert over het belang van vindbaarheid en SEO
 • Technische SEO: Verbeter de technische aspecten van uw website (zoals laadsnelheid) om beter te presteren in zoekresultaten.
 • Lokale SEO-strategieën: Bekijk hoe u nog beter kan scoren voor lokale zoekopdrachten.
 • De impact van het Google Business Profiel op SEO: Maak uw diensten vindbaarder door met een strategie voor Google Business profielen.
 • Gebruik van sociale media: Leer hoe sociale media kunnen worden ingezet om de SEO-prestaties te verbeteren.
 • Hoe u SEO-succes gaat meten:  Gebruik analytics om de impact van uw SEO-inspanningen te meten en te evalueren.
 • Op welke manier u autoriteit opbouwt bij de zoekrobots: We leggen uit wat het E.E.A.T. precies betekent. Wat het belang er van is en hoe u erop inspeelt met uw website.
 • De impact van A.I. op SEO: Welke generative A.I.-tools de moeite zijn om te gebruiken, en hoe A.I. SEO zal veranderen.

Doelgroep

Deze opleiding is speciaal ontworpen voor communicatieverantwoordelijken en website redacteurs bij lokale overheden die hun gemeente beter online zichtbaar willen maken, de toegankelijkheid van de diensten willen verbeteren, of simpelweg de websites van de lokale overheid beter willen laten scoren in de zoekresultaten.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Tijdens de opleiding maakt u oefeningen op de inhoud van de eigen site. Het is niet vereist dat u tijdens de opleiding de bestaande site aanpast. 

Methode

Wij bieden een fysieke klassikale opleiding aan. Deze opleiding zorgt voor voldoende mogelijkheden tot interactie tussen trainer en cursist.

Zowel de theorie als de praktijk zijn volledig afgestemd op use-cases van lokale overheden. 
Bij elk thema geven we ook een overzicht van vaak voorkomende problemen. 

We beperken het aantal deelnemers bij deze opleiding zodat we op maat van de deelnemers kunnen werken en voldoende tijd hebben om in te gaan op vragen van de deelnemers. Er wordt ook voldoende tijd vrijgemaakt voor het uitvoeren van oefeningen en kennisdeling tussen de deelnemers.

Duurtijd

Deze opleiding duurt 1 dag. 

Deze opleiding gaat pas door wanneer een minimum aantal deelnemers is bereikt.

Prijs

€ 320,00 excl. BTW / opleidingstraject
Nu:
€ 272,00 excl. BTW / opleidingstraject voor de 2e deelnemer van uw bedrijf / organisatie!
€ 240,00 excl. BTW / opleidingstraject vanaf de 3e deelnemer van uw bedrijf / organisatie!

VOORWAARDEN

 • Prijzen excl. 21% BTW;
 • Enkel geldig bij online betaling;
 • Bij uitgestelde betalingstermijn via factuur wordt een administratiekost van 25 EUR in rekening gebracht per opleidingstraject;
 • Gezien de verhoogde korting geen tussenkomst met KMO-portefeuille meer mogelijk;

Opleidingsdagen

De opleiding zal doorgaan op de volgende tijdstippen:

Inschrijven

Indien u een voucher met kortingscode hebt, kan u deze code hier ingeven.

Uw eventuele korting wordt automatisch verrekend bij het afrekenen. Zorg ervoor dat u de naam van uw bedrijf / organisatie op dezelfde manier schrijft als uw collega's.

* zijn verplicht in te vullen velden.