IT1 neemt de ICT-infrastructuur activiteiten van Vercruysse over en verstevigt hiermee haar marktpositie in Oost-Vlaanderen.

Dendermonde, 4 januari 2023

ICT-leverancier IT1, met vestigingen in Dendermonde, Gentbrugge, Grimbergen en Berchem neemt de ICT infrastructuur activiteiten over van Vercruysse, gevestigde waarde en leverancier van meer dan 2000 bedrijven in Gent en omstreken.

“Een zeer belangrijke stap in de groeistrategie van IT1”, verklaart Mario Van de Voorde, founder en CEO. Dankzij onze duurzame servicestructuur zijn we ervan overtuigd dat we de klanten van Vercruysse nog sterker zullen kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen. 

Foto (vlnr): Linda Vercruysse, Filip Vercruysse, Mario Van de Voorde (IT1), Kristof Van Lysebetten (IT1), Joeri D’hont (IT1)

A perfect match 

Net als IT1 (27 jaar) kan Vercruysse (39 jaar) als familiebedrijf terugblikken op een mooi afgelegd traject waarbij een persoonlijke aanpak, flexibiliteit en een sterke focus op klantentevredenheid centraal staan. Deze gemeenschappelijke waarden, het sterk gelijklopend oplossingsportfolio én het professionele serviceaanbod van IT1, vormen de ideale combinatie om de klanten van Vercruysse nog sterker te ondersteunen. 

Win-win voor zowel klanten als medewerkers 

De komende maanden zetten we in op de integratie van alle Vercruysse medewerkers in een hecht team van enthousiaste medewerkers waar coaching en opleiding bijdragen aan bredere carrièreperspectieven. De operaties blijven verder gestuurd vanuit de site Dampoortstraat te Gent, maar klanten en medewerkers kunnen nu ook terecht in het IT1 trendy kantoorgebouw met ontspanningsruimtes en outdoor office te Dendermonde of één van haar andere vestigingen. “Met IT1 hebben we de perfecte partner gevonden die onze infrastructuur activiteiten overnemen met de garantie op continuïteit en service naar onze klanten en onze medewerkers” verklaren Linda & Filip Vercruysse, bestuurders van Vercruysse en die eveneens blijven verder samenwerken met IT1 in de nieuwe vorm.

Office Center

Vercruysse staat sinds decennia gekend als de specialist inzake documentbeheer en multifunctionele printers door zowel koop, huur als all-in formules met een ervaren eigen onderhoudsteam succesvol in de markt te zetten. Deze diensten sluiten naadloos aan bij de visie van IT1 als one-stop ICT solution partner.

Datacenter services op Vlaamse bodem

Met de overname neemt IT1 ook de uitbating van de datacenter services op en plant deze ook uit te breiden. Met deze volledig redundante, sterk beveiligde hostingomgeving te Gent en Oostkamp kan IT1 nu ook professionele server workloads aanbieden vanop Vlaamse bodem.

PingWin cloudsoftware 

Filip Vercruysse zal zich na de integratieperiode enkel nog gaan toespitsen op de ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van zijn geesteskind PingWin, online software voor boekhouding & commercieel beheer voor de KMO. Hiervoor zal hij blijven samenwerken met IT1, die de operationele uitbating en ondersteuning van de datacenter services én het PingWin cloudplatform zullen verzorgen.

Door deze overname ziet IT1 haar totale omzet naar 12 miljoen euro stijgen en groeit uit tot een team van meer dan 50 medewerkers in vast én zelfstandig dienstverband.

Meer informatie: www.IT1.be | www.vercruysse.be

Perscontact: Mario Van de Voorde – (052)20 20 60 – management@IT1.be

Download het persbericht hier.
Raadpleeg de vaakgestelde vragen hier.