Het nieuwe normaal 

Wij geloven we dat er een nieuw evenwicht in de maak is, waarbij thuiswerk veel meer terrein wint.

De referentie telewerkoplossing

Awingu treedt op als een dashboard dat via om het eender welke HTML5 browser en dus ook om het eender werk toestel of van waar dan ook al jouw bestanden, programma's én cloudservices op een veilige manier beschikbaar maakt.

Neem zeker een kijkje op AWINGU.COM

DEMOTIME

DE STARTKLARE OPLOSSING VOOR DE KMO

LUISTER HIER 
hoe IT1 Secure Access (ISA) een kant-en-klare doch gepersonaliseerde SaaS oplossing is voor KMO.

AWINGU ALS DÉ OPLOSSING VOOR DE DIGITALE GEMEENTE

In samenwerking met V-ICT-OR kan u als lokaal bestuur gebruik maken van Awingu als referentieoplossing om uw medewerkers op een veilige manier toegang te geven naar de achterliggende applicaties.

NEEM CONTACT OP EN VRAAG EEN DEMO
binnen het VlaVirGem kader.

BESECURE ALS STARTKLARE AWINGU VOOR DE BELGISCHE POLITIE

BeSecure is een door de Federale Politie (Shared Services) gehoste infrastructuur die het voor de PZ mogelijk maakt interne applicaties (ISLP werkposten) via mobiele toestellen op het terrein te gebruiken.

Om het eender welk toestel met een HTML5 internetbrowser kan via een standaard (WIFI/3G/4G) internetverbinding mits succesvolle 2-factor authenticatie een beveiligde verbinding maken met het “Awingu” platform. "Awingu" is een webportaal dat ifv de aangemelde gebruiker profielgebaseerde toegang verschaft tot de achterliggende (virtuele) bureaubladen en toepassingen die intern bij de PZ aanwezig zijn.

BeSecure wordt als totaaloplossing momenteel gebruikt en vertrouwd door tal van Belgische politiezones.

Lees de ervaringen van politiezone BredHa

Vertel me meer!

Dis m'en plus!

Risico's bij alternatieve telewerk oplossingen

De vraag naar thuiswerk neemt explosief toe door de maatregelen die Covid-19 wereldwijd neemt.

Het blijkt dat veel organisaties niet geschaald zijn om veilig thuiswerk te leveren. Niet alle medewerkers zijn uitgerust met laptops, VPN of VDI-platforms zijn niet geschaald voor massaal gebruik,...

In een poging om de business draaiende te houden, nemen IT-afdelingen dringend maatregelen in de schaalvergroting voor mobiel en huiswerk.

Helaas gebeurt dit niet altijd met de best practices op het gebied van beveiliging in het achterhoofd.

 • Bestandssynchronisatie
  Data "meenemen" via USB stick, synchronisatietools of cloudservices zoals Dropbox verhogen het risico op dataverlies, verkwisting van opslag en tijdsrovend versiebeheer

 • Open RDP
  Het Microsoft "Remote Desktop Protocol" vergt frequente updates om blijvend het hoofd te bieden aan aanvallen van buitenaf. Recent onderzoek toont aan dat er duizenden onbeschermde zogenaamde "Open RDP" servers zijn.

 • Geen multifactor
  Zonder multifactor authenticatie wordt je identiteit enkel door een wachtwoord beschermd. De zwakste schakel kan zomaar de toegang open stellen!

 • VPN
  Los van de bandbreedte issues die vaak gepaard gaan met een VPN verbinding, is het grootste risico dat van de onbeschermde (BYOD) toestellen die op deze manier aan het netwerk gekoppeld worden. 

 • Citrix
  Deze oplossing viel meermaals ten prooi aan hackers die konden profiteren van een vaak te complex en aldus moeizaam te onderhouden omgeving.

Awingu Premium Support Pack

IT1 als Gold Certified System Integrator

Boek vandaag nog een afspraak om snel van start te gaan met Awingu. 

DEMOTIME